Veteranendag 7 april 2017


De jaarlijkse ceremonie rond het graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom te Brussel is een teken van hulde aan alle Belgische overleden militairen die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen bij humanitaire en vredesoperaties.Tijdens deze plechtigheid hebben onder meer de Chef van Defensie generaal Marc Compernol en Minister van Defensie Steven Vandeput bloemen neergelegd. Ook het Instituut voor Veteranen heeft de Veteranen geëerd met een krans. Trouw aan de herinnering aan hun dierbaren en hun kameraden zijn ook de families van de gesneuvelden en de vaderlandslievende verenigingen talrijk aanwezig.

Veteranendag is een dag van herdenking en erkenning voor onze Belgische veteranen. Deze datum is in 1998 gekozen ter herdenking van de 10 Belgische militairen die in 1994 op deze dag te Kigali brutaal werden vermoord. 30.000 mannen en vrouwen hebben de voorbije jaren deelgenomen aan operaties in het buitenland om mensen in nood bij te staan en de vrede te bewaren.

Lees meer...

Op 7 april 2017 is het Veteranendag!

blauwhelmHum

Op deze dag eren we de vele Veteranen die sinds 1960 deelgenomen hebben aan operaties in het buitenland om mensen in nood bij te staan en de vrede te bewaren. 

Korea-Vrijwilligers vieren hun Monument

2 - Monument Korea - IMG 2738

De Koninklijke Verbroedering van het Vrijwilligerskorps voor Korea en de Cel Veteranen van het Instituut voor Veteranen vieren - in samenwerking met de Ambassade van de Republiek Korea en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe - de 50ste verjaardag van het Nationaal Monument van Korea. De herdenkingsplechtigheid met internationale allure vindt plaats op 15 juni 2016 in Sint-Pieters-Woluwe. De aanwezige Korea-Vrijwilligers eren hun kameraden, namelijk de 3.170 Belgische en Luxemburgse vrijwilligers die, binnen de eerste UNO-missie van omvang, in de periode juni 1950 - 1953 naar Korea trokken en met hun volharding hebben bijgedragen tot het staakt-het-vuren op 27 juli 1953.


Aanvullende gegevens